Település:
Fejér megye, Dunaújváros


Dunaújvárosi infó


Közérdekű felhívás! Támogatókat keresünk!

Íme a teljes felhívás!

"Örökbe fogadtunk egy ovit!" - Az első látogatás

Ma délelőtt elutaztunk abba az apró, 1000 fős faluba, ahol segíteni szeretnénk. Hosszú, kátyús úton értük el a kis zsákfalu határát, ahol igen hamar szembesültünk vele, hogy "jó helyen járunk". Az óvodáig vezető kis főutcát romos, omladozó házak szegélyezték, nehéz volt belegondolni, hogy ezekben bizony családok élnek. Az ismeretlen autót mindenki megnézte, a helyieken kívül nemigen téved erre senki sem. Zárt közösség az övék, ide nem járnak csak úgy az emberek.

Az óvoda épülete kívül - belül szép, tiszta és rendben tartott, falait csoda vidám gyerekrajzok színesítik. Az óvodavezető nagy szeretettel fogadott bennünket és büszkén vezetett végig a kis birodalmukban. A kollégáival együtt minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy ezeknek az gyerekeknek kicsit könnyebb élete lehessen.
Igazán jó volt személyesen találkozni: mesélt a faluról, a családokról, a gyerekekről és hallottunk történteket, amik megerősítettek minket abban, hogy itt bizony minden segítség jól jön.

A csoportszobákba lépve mosolygós, csillogó szemű gyerekekkel találkoztunk, akik most - a segítségetekkel - esélyt kapnak arra, hogy karácsonyra nekik is jusson a fa alá ajándék. Első pillantásra talán meg sem mondaná az ember, hogy ezek a gyerekek valódi mélyszegénységben élnek. Tiszta ruhában, őszintén mosolyogva táncoltak, vagy épp csendesen játszottak az asztaloknál. És vidáman integettek, amikor elköszöntünk tőlük. Nekik az óvoda az élet. Itt meleg van, móka és nevetés, meleg étel, és az óvó nénik szerető karja.
61 hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerkőc jár ide, a legtöbbjüknek otthon semmiféle játéka nincs. Sőt, sokszor vacsora sem.

Az ovin keresztül Nekik szeretnénk segíteni.

Ha csatlakoznál hozzánk, a Klub Hotelben (Dunaújváros, Építők útja 2.) december 9-ig leadhatod a nekik szánt csomagodat, amit mi karácsonyig eljuttatunk a gyerekeknek.

Az intézményvezetőkkel történő egyeztetés alapján ezekre lenne a leginkább szükség:
- JÁTÉKOK
- TARTÓS ÉLELMISZER (szörp, keksz, instant kakaópor, mogyorókrém, méz, tea, liszt, étolaj, száraz tészta, konzerv, stb.)
Bár első körben azt gondoltuk, hogy kizárólag a gyerekeknek való enni- és innivalót gyűjtünk, de mostmár tudjuk - látjuk, hogy BÁRMILYEN tartós élelmiszer nagy segítség lenne ezeknek a családoknak.
- KREATÍV ESZKÖZÖK (színes ceruzák, filctoll, gyurma)
- GYEREKRUHÁK (3 - 7 éves korig, most első körben TÉLI ruhákat keresünk)
- GYÜMÖLCS
A vezetők szerint a legfontosabb a gyümölcs lenne, mert abból bizony tényleg alig jut, akkor is leginkább alma. Ezért mi ígéretet tettünk arra, hogy minden hónapban segítünk, hogy ehessenek friss gyümölcsöt ezek a csöppségek. Ennek módjára már vannak ötleteink, de ha van bárkinek zöldséges ismerőse, aki alkalmanként segítene nekünk, az ne tartsa magában! ????

Hálásan köszönjük a segítséged!
Kinga és Csillu
 –  motivált – Zsolt És Kinga Kokas társaságában.
/Forrás: Riskó Csilla/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »